Etihad: Ne čekamo Nemce, idemo na sud

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad: Ne čekamo Nemce, idemo na sud

Avio-kompanija Etihad ervejz tražila je od jednog nemačkog suda da izda privremeni nalog na osnovu kog bi Etihad nastavio sa kod-šer letovima sa Er Berlinom.

"Etihad ervejz je jutros podneo zahtev za dobijanje privremene dozvole za zaštitu svojih kod-šer letova sa Er Berlinom", navodi se u saopštenju Etihada, a prenosi portal Ekonomik tajms.

Kompanija iz Abu Dabija je poručila da više ne može čekati na odluku nemačke vlade i njeno "zeleno svetlo" za kod-šer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letove na 29 destinacija u Evropi, SAD i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pošto predstojeći zimski raspored letenja stupa na snagu u nedelju i traje do marta naredne godine.

Nastala situacija će se, kako se navodi u saopštenju, odraziti na oko 82.000 letova.

"Mnogi putnici su već rezervisali karte", navodi se u saopštenju Etihada, i dodaje da kompanija nema drugi izbor osim da podnese zahtev za dobijanje privremene dozvole od upravnog suda u Brunzviku.

Nemačko ministarstvo saobraćaja je pre dva dana saopštilo da sporazum između Nemačke i UAE ne podrazumeva i "blanko" autorizaciju kod-šer letova.

Etihad poseduje 29 odsto akcija u Er Berlinu, i najveći je akcionar u toj avio-kompaniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka dozvolila Etihadu "kod šer" letove

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2015, 00:38

Nemačko ministarstvo saobraćaja dozvolilo je avio-kompanijama Etihad ervejz i Er Berlinu da privremeno nastave sa zajedničkim letovima (kod šer), nakon što je ta avio-kompanija iz Abu Dabija prethodno podnela zahtev za dobijanje dozvole za "kod šer" letove...U saopštenju vlade u Berlinu se navodi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.