Ernest i Jang će uraditi reviziju izveštaja

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ernest i Jang" će uraditi reviziju izveštaja

Upravni odbor Naftne industrije Srbije odobrio da kompanija "Ernest i Jang" sprovede specijalnu reviziju finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu.

U kratkom sapštenju NIS-a, navodi se da je Upravni odbor te kompanije na današnjem sastanku odlučio da angažuje tu kompaniju za reviziju finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu.

Vlada Srbije, koja je u maju najavila da će država, kao manjinski partner u NIS-u, u kojem većinsko vlasništvo ima ruski Gaspromnjeft, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << angažovati novog revizora, pre nekoliko dana odustala je od toga.

Vlada je NIS-u preporučila da reviziju uradi o svom trošku, a prethodno Vlada nije prihvatila jedinu ponudu kompanije "Ernst i Jang" da uradi novi završni račun NIS-a za 2008. godinu zbog visoke cene koju je ta revizorska kuća tražila.

NIS bi, po zakonu, završni račun trebalo da preda do 30. septembra.

Revizorska kuća KPMG uradila je završni račun NIS-a po kojem je ta kompanija 2008. godine imala gubitak od osam milijardi dinara.

U preliminarnom godišnjem izveštaju dostavljenom Narodnoj banci Srbije 2. marta navodi se da je gubitak NIS-a u 2008. godini bio 3,9 milijardi dinara, dok je u prvom izveštaju o poslovanju te kompanije u prošloj godini, uradjenom za mandata prethodnog rukovodstva NIS-a, prikazana dobit od 2,3 milijarde dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.