Erbas planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2020, 06:43

Erbas planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih

Predstavnik ''Erbasa'' Mihael Šelhorn izjavio je da evropski proivođač aviona planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih.

"Planiramo ukinuti 15 hiljada radnih mesta, i to minimalno", rekao je Šelhorn .

On kaže da su se izgledi za sektor avionske industrije ponovno pogoršali zbog širenja zaraze korona virusa i obnovljenih ograničenja putovanja u mnogim zemljama.

Stanje na početku jeseni gore je nego što je kompanija letos procenjivala, kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šelhorn za nemački poslovni dnevnik '''' Handelsblat ''''.

Nemački list piše da su pojedine ''''Erbasove'''' fabrike bile nedovoljno iskorišćene i pre pandemije, kao i da sindikati strahuju da bi uprava mogla zatvoriti čitave pogone.

Šelhorn je isključio tu mogućnost, barem u Nemačkoj, prenela je Hina.

"Konkretno smatram da trenutno nijedno nemacko postrojenje nije u opasnosti", rekao je.

Izvršni direktor ''''Erbasa'''' Gijom Fori izjavio je u septembru da će nastojati da izbegne otkaze u smanjenju troškova, ali da ne može da jamči da će mu to poći za rukom.

U pismu zaposlenima Fori je u septembru upozorio da će ''''Erbas'''' možda biti prisiljen na otkaze jer je tempo oporavka avionskog saobraćaja izneverio očekivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erbas otpušta najmanje 15.000 radnika

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2020

Predstavnik "Erbasa" Mihael Šelhorn izjavio je da evropski proivođač aviona planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih..."Planiramo da ukinemo 15 hiljada radnih mesta, i to minimalno", rekao je Šelhorn...On kaže da su se izgledi za sektor avionske industrije ponovno pogoršali zbog širenja virusa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.