Er Srbija uvodi novine: Prijava na let 30 EUR

Izvor: B92, 31.Maj.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija uvodi novine: Prijava na let 30 EUR

Beograd -- Nacionalna aviokompanija Er Srbija od 1. juna na Aerodromu "Nikola Tesla" uvodi naplatu usluge aerodromske prijave na let za karte kupljene posle 22. aprila.

Kako su rekli u toj kompaniji, taksa od 30 evra naplaćivaće se na šalterima putnicima koji se ne prijave preko interneta i to samo za najniže tarife u okviru ekonomske klase.

Prijava na let na aerodromskim šalterima ostaje besplatna za karte kupljene u višim tarifama ekonomske klase i za goste koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putuju u biznis klasi.

Er Srbija navodi da je ovlašćene turističke agente ranije informisala i zamolila da putnike koji su kupili karte posle 22. aprila obaveste o naplati prijave za let na aerodromu.

Besplatne prijave za let putem interneta (online check-in), kako se objasnili u Er Srbiji, moguće je uraditi na portalu airserbia.com , a taj proces traje svega par minuta i može se obaviti 36 časova pre leta a najkasnije jedan sat pre planiranog vremena poletanja.

Prijava na let putem interneta omogućava putnicima da karte za ukrcavanje (boarding passes) prime na svoje imejl adrese, tako da mogu da nastave pravo na pasošku kontrolu i tako izbegnu čekanje u redovima na aerodromu.

Uslugu besplatne prijave na let putem interneta mogu da koriste i putnici koji putuju s prtljagom, ali prethodno moraju da predaju svoj prtljag na specijalizovanim šalterima te kompanije za predaju prtljaga (baggage drop-off) na aerodromu Nikola Tesla.

U nacionalnoj aviokompaniji kažu da će od 1. juna na Aerodromu "Nikola Tesla" angažovati i posebno obučene zaposlene za prijavu na let putem interneta (Online Check-In Ambassadors), koji će pružati podršku putnicima koji bi želeli na taj način da se prijave.

Putnicima koji ne žele da se prijave na let putem interneta, odnosno onima koji odaberu da se prijave na let na šalterima aerodroma, Er Srbija savetuje da dođu na aerodrom tri sata pre leta, jer će broj šaltera za prijavu na let biti smanjen, u skladu sa orijentacijom kompanije na digitalizaciju i prijavljivanje na let putem interneta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pravila Er Srbije: Od sutra prijava za let na šalteru 30 €

Izvor: BKTV News, 31.Maj.2017

Svi putnici na linijama "Er Srbije" od sutra će na šalterima morati da doplate i do 30 evra ukoliko se za let ne prijave preko interneta, a imaju kartu za neku od četiri najjeftinije tarife...Posle prelaska na novi sistem rezervacije karata nacionalna avio-kompanija je uvela brojne novine, među kojima...

Nastavak na BKTV News...

Er Srbije uvodi novine: Prijava za let 30 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2017, 07:51

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Er Srbija od sutra na Aerodromu Nikola Tesla uvodi naplatu usluge aerodromske prijave na let za karte kupljene poslije 22. aprila 2017...Kako su Tanjugu kazali u toj kompaniji , taksa od 30 evra naplaćivaće se na šalterima putnicima koji se ne prijave preko interneta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.