Er Srbija prevezla miliona putnika od početka 2023.

Izvor: Beta, 08.Maj.2023, 11:18

Er Srbija prevezla miliona putnika od početka 2023.

Er Srbija je jutros premašila broj od milion prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u 2022. godini ostvarila dva meseca kasnije, saopštila je ta kompanija.U do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po kasnije u odnosu na ovu godinu.Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.„Prvi put od kada poslujemo pod imenom Er Srbija, već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni. Ostvareni rezultati nas motivišu da u narednom periodu budemo još bolji i efikasniji”, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.Er Srbija će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta.Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.U prvom kvartalu 2023, od ukupnog broja putnika koji su leteli sa beogradskog aerodroma 49 odsto putovalo je letovima Er Srbije, navodi se u saopštenju kompanije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Er Srbija od početka godine prevezla više od milion putnika

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Maj.2023

Kako se navodi, u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po dana kasnije u odnosu na ovu godinu. Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.