Epl mu zbrisao 4 mlrd $, za jedan dan!

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl mu zbrisao 4 mlrd $, za jedan dan!

Pad akcija Epla koštao je Vorena Bafeta skoro 4 milijarde dolara. On je taj iznos izgubio za samo jedan dan.

Bafetov Berkšir hatavej poseduje oko 252,5 miliona akcija Epla, što Berkšir čini drugim po veličini investitorom u Epl.

Epl je potonuo za 10 odsto, a udeo Berkšira u Eplu na oko 36 milijardi dolara.

Bafet je prvi oput uložio u Epl početkom 2016. godine. Sam Bafet nikada nije krio da mu se kompanija i njeno poslovanje dopadaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U jednom intervjuu od ranije,rekaoje da mu se Epl sviđa jer „stotine miliona ljudi praktično živi od ajfona“. Priznao je i da on lično ne koristi ajfon ali da ima ajpod. Rekao je i da je ajfon "enormno podcenjen“ uprkos ceni od 1.000 dolara za neke modele.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Epl mu zbrisao 4 milijarde dolara, za jedan dan!

Izvor: Capital.ba, 05.Jan.2019, 09:43

VAŠINGTON, Pad akcija Epla koštao je Vorena Bafeta skoro 4 milijarde dolara, za jedan dan. Bafetov Berkši hatavej posjeduje oko 252,5 miliona akcija Epla, što Berkšir čini drugim po investitorom. Upravo ta pozicija gura Berkšir da bude najveći Bafetov hodling. Epl je potonuo za 10 odsto, a...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.