Capital.ba

Epl mu zbrisao 4 milijarde dolara, za jedan dan!

05.01.2019. / 8:43

VAŠINGTON, Pad akcija Epla koštao je Vorena Bafeta skoro 4 milijarde dolara, za jedan dan.

Bafetov Berkši hatavej posjeduje oko 252,5 miliona akcija Epla, što Berkšir čini drugim po investitorom. Upravo ta pozicija gura Berkšir da bude najveći Bafetov hodling.

Epl je potonuo za 10 odsto, a udio Berkšira u Eplu na oko 36 milijardi dolara.

Bafet je prvi oput uložio u Epl početkom 2016. godine. Sam Bafet nije krio da mu se kopanija i njeno poslovanje dopadaju.

Dodao je da mu se sviđa Epl jer „stotine miliona ljudi praktićno živi od ajfona“. Priznao je i da on ne koristi ajfon ali da ima ajpod. Rekao je i da je ajfon „enormno podcjenjen“ uprkos cijeni od 1.000 dolara za neke modele.

Takođe, Bafeova kompanija nije jedina koja je pogođena Eplovim probemima. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!