Epidemijska situacija u predškolskim ustanovama Zapadnobačkog okruga stabilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 11:41

Epidemijska situacija u predškolskim ustanovama Zapadnobačkog okruga stabilna

Sve predškolske ustanove Zapadnobačkog okruga pridržavaju se propisanih mera u borbi protiv virusa kovid 19 koje je uputilo Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja. Objekti se redovno dezinfikuju, a zaposleni su u obavezi da nose zaštitne maske. Zbog veće frekventnosti dece u ustanovama ove mere su dodatno pojačane.

Dezobarijere na ulazu u vrtiće, dezinfekcija ruku i merenje temperature deci i roditeljima, kao i redovna dezinfekcija objekata, nameštaja i igračaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mere su kojih će se predškolske ustanove pridržavati i ove školske godine, a svi mališani upoznati su kako treba da se štite od virusa.

"Perem ruke često sa sapunom i toplom vodom, prskamo ruke i igračke sa alkoholom, držimo razmak, često idemo napolje", rekao je Dušan Dimitrijević iz PU ,,Pčelica,, iz Apatina.

"Kada sam bolesna ne izlazim napolje, perem ruke tolom vodom i sapunom, prskam ruke alkoholom", rekla nam je Helena Sabo iz PU ,,Pčelica,, iz Apatina.

U predškolskoj ustanovi ,,Vera Gucunja,, u Somboru,kao i u predškolskoj ustanovi ,,Pčelica,, u Apatinu roditeljima je dozvoljen ulazak u objekte uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

"Od početka školske godine do danas dvanaestoro dece se nalazi u karantinu, jer su došli u neposredan kontakt sa osobom koja je zaražena virusom kovid 19,oni se još nisu vratili u naše vrtiće. Kod jednog deteta je identifikovan virus kovid 19 i ono se nalazi u kućnom karantinu. Kod dve zaposlene vaspitačice je identifikovan virus kovid 19 i one se nalaze u izolaciji", rekla je Aleksandra Perović, direktorka PU ,,Vera Gucunja,, u Somboru.

"Mi smo 1. septembra imali prisutnost dece oko 84 odsto, ovih dana ta prisutnost je oko 55 odsto. Broj dece je značajno smanjen. Nemamo kovid pozitivnih, prosto raspolažemo informacijama gde je u pitanju kovid, gde izolacije porodica, a gde su u pitanju ostale infekcije koje su normalne za dete predškolskog uzrasta, a to su najčešće respiratorne infekcije, stomačne tegobe, i posle nekoliko dana deca se vraćaju u vrtiće", objasnila je Biljana Mandić, direktorka PU ,,Pčelica,, u Apatinu.

Predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka u ovom periodu broji dolaznost dece između 60 i 70 odsto od ukupnog broja, što je inače prosek dolaznosti za septembar mesec. Sve predškolske ustanove na teritoriji Zapadnobačkog okruga nisu popuštale sa merama prevencije, a saglasni su da će se te mere zbog veće frekvencije dece pojačati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.