Energetska saradnja Kine i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetska saradnja Kine i Srbije

PEKING - Ministar energetike Srbije Petar Škundrić i potpredsednik Nacionalne uprave Kine za energiju Ćiao Džimen potpisali su danas u Pekingu memorandum o razumevanju i saradnji dve zemlje u oblasti energetike, koji predviđa intenzivnu saradnju u toj oblasti resornih ministarstava, državnih uprava i javnih preduzeća.

Škundrić je, posle potpisivanja, novinarima izjavio da sporazum posebno predviđa formiranje zajedničke radne grupe koja bi se bavila svim operativnim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje.

"Memorandum je opšteg karaktera i predviđa principe i načine organizacije i saradnje, a ne pojedinačne projekte", istakao je Škundrić.

On je precizirao da će se pojedinačni projekti pregovarati i dogovarati kroz neposrednu saradnju dva ministarstva i kompanija koje će ih realizovati.

Prema rečima Škundrića, na sastanku koji je održan pre potpisivanja memoranduma je razgovarano o svim oblastima elektroenergetike, a posebno o termoelektrani u Štavlju kod Sjenice, neiskorišćenim hidropotencijalima i iskorišćavanju obnovljivih izvora energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.