Emil Frey postao najveći europski trgovac automobilima

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emil Frey postao najveći europski trgovac automobilima

LJUBLJANA - Švicarski Emil Frey koji je prisutan i u regiji, postao je najveći europski trgovac automobilima. 

Do tog se statusa vinuo preuzimanjem, 275 Volkswgenovih prodajnih mjesta. Kompanija iz Švicarske je 2014. godine preuzela distribuciju Mercedesa u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji su u njenom vlasništvu distributeri Citroëna in Peugeota.

Sada ukupno drže 678 prodajnih mjesta u Europi, a lani su prodali gotovo pola milijuna automobila. Prihodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su uzletjeli s 4,7 na 11,1 milijardu eura.

Na drugo je mjesto potisnuta europska jedinica američkoga Penske Automotive, a od trećeg do šestog mjesta smjestili su se britanski trgovci  Pendragon, Lookers, Inchcape Europe i Arnold Clark, kažu podaci njemačke istraživačke kompanije ICDP.

Deset najvećih europskih trgovaca prošle je godine prodaju rabljenih automobila povećalo 22 posto, na više od milijun vozila. Velike grupacije su od 2013. godine svake godine prodale više rabljenih nego novih automobila. Ove je godine razlika čak 200 tisuća vozila, što je najviše dosad.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Emil Frey postao najveći evropski trgovac automobilima

Izvor: AutoBlog, 21.Nov.2018, 09:37

Švajcarski Emil Frey koji je prisutan i u regionu, postao je najveći evropski trgovac automobilima. Do tog statusa se vinuo preuzimanjem 275 Volkswgenovih prodajnih mesta. Kompanija iz Švajcarske je 2014. godine preuzela distribuciju Mercedesa u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji su u...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.