Elitno beogradsko naselje pliva u fekalijama: Nemaju kanalizaciju, školu, poštu... VIDEO

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elitno beogradsko naselje pliva u fekalijama: Nemaju kanalizaciju, školu, poštu... VIDEO

Beograd -- Kanalizacija ne postoji, mesto nema osnovnu školu, ni poštu....

Zvuci kao neko zabačeno selo, a zapravo je naselje u Beogradu, Veljko Vlahović. Možda najmladje naselje u prestonici, a sa najviše problema.

Nekada ovde su bile samo poljane i vinogradi, a pre desetak godina, naselje Veljko Vlahović postalo je , naizgled, novo atraktivno mesto za život. Istina je ipak drugacije. Lepa fasada, a unutar naselja....

"Nemamo bankomat, od pre neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan nemamo ni postu. Imamo dva marketa i ono sto je veliki problem je infrastruktura. Vodovodna i kanalizaciona mreza nije legalna, to jest, ne postoji. Cevi idu negde dole na Vozdovac. Vozdovac treba da zavrsi kolektor veliki. Zavisimo od Vozdovca, a Vozdovac vrlo malo stvari radi u ovom naselju, žali se na lokalnu vlast Marko Mladenović iz udruženja građana "Moje naselje".

Naselje broji oko 10.000 stanovnika. Reč je mladom naselju koje ima veliki broj dece. Najmlađi su su najviše ugroženi lošim uslovima o kojima bi trebalo da brinu dve opštine.

Kako kažu meštani, Zvezdara koja koliko-toliko pomaže. Prema njihovim rečima Voždovac svoj deo posla ne obavlja.

Autobuska linija je samo jedna, autobus 26L, koji je zapravo mini bus. Nedovoljno da obuhvati sve stanovnike koji bi se njim prevezli. A posto je naselje na uzbrdici, nedavne poplave u ovom kraju grada deluju katastrofalno.

"Da bi otisli do te skole moraju da idu nekim mini autobusom, taj mini autobus nema dovoljno kapaciteta tako da nemalo puta ta deca, rizikuju da idu do tih skola po kiši i snegu. Dogodi se veliko izlivanje vode i svega ostalog. S obzirom na to da imamo samo jedan ili dva pristupna puta to izgleda katastrofalno", navodi Mladenović.

Prema rečima Gorana Jeremića, prilikom atmosferskih padavina, kretanje kroz naselje izgleda kao drinska regata.

Stanovcnici ovog beogradskog naselja pozivaju nadlezne da ih posete. Prva TV je kontaktirala nadležne. Na pitanje - kada ce jedno naizgled moderno naselje dobiti osnovne uslove za zivot - odgovor nije stigao.

Više u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.