Ekspanzijia obnovljivih izvora energije put ka završetku ere fosilnih goriva

Izvor: Capital.ba, 17.Mar.2024, 13:11

Ekspanzijia obnovljivih izvora energije put ka završetku ere fosilnih goriva

TREBINJE – U situaciji dok domaće eleketroprivrede još uveliko zavise od energije dobijene iz fosilnih goriva, mora se u roku od 25 godina naći alternativni način dobijanja dovoljnih količina energije koje će zadovoljiti potrošnju. Foto: SET Kako će se naći način i sredstva za transformnaciju i tranziciju , da li je odgovor u energetskom povezivanju u regionu , kojom dinamikom će se ići na prelazak na “zelenu energiju” neke su od najuaktuelnijih tema koje traže odgovore , a o njima će se raspravljati i na Samitu energetike koji počinje u Trebinju 20. marta. Jedno od glavnih pitanja je da li su domaće elektroprivrede spremne da do 2050. godine poptpuno budu nezavisne od energije iz fosilnih goriva. Aleksandar Branković,...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ekspanzija obnovljivih izvora energije put ka završetku ere fosilnih goriva

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2024

TREBINJE - U situaciji dok domaće eleketroprivrede još uveliko zavise od energije dobijene iz fosilnih goriva, mora se u roku od 25 godina naći alternativni način dobijanja dovoljnih količina energije koje će zadovoljiti potrošnju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.