Izvor: B92, 12.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomsko-poljoprivredni koridor

Bujanovac -- Koridor dug 33 kilometra povezuje makedonsku granicu s Miratovcem, u opštini Preševo, i Lučane, u opštini Bujanovac.

U koridor, koji povezuje mekodonsku granicu sa opštinom Bujanovac, do sada je američka razvojna organizacija CHF uložila 2,76 miliona dolara, a Vlada Srbije oko 2,5 miliona dolara. Koridor ima potencijal da značajno utiče na ekonomski razvoj i opštu revitalizaciju lokalne zajednice kroz direktan i indirektan ekonomski razvoj, rekao je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << programa južnog regiona CHF Bratislav Stamenković.

Prema njegovim rečima, taj projekat će olakšati poslovanje, poboljšati konkurentnost lokalne privrede, promovisati njenu modernizaciju ulaganja u lokalnu zajednicu.

Stamenković očekuje da bi završetak puta Miratovac-Lučane mogao uticati na osnivanje novih firmi na tom koridoru. Rekonstrukcija tog i drugih lokalnih puteva sprovodi se u okviru programa koji finansira Agencija Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj.

Kroz dva programa koje podržava USAID, obnovljeni su putevi na tom koridoru, a realizovani su i projekti boljeg snabdevanja električnom energijom, kao i vodovodna mreža u selima koja se nalaze na tom koridoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.