Ekonomisti različito procenjuju ekonomske poteze vlade

Izvor: Blic, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomisti različito procenjuju ekonomske poteze vlade

Ekonomisti Srbije različito procenjuju kakve će ekonomske poteze povući nova vlada Srbije.

Rektor Univerziteta BK Daniel Cvjetićanin ocenio je danas u izjavi agenciji Beta da Srbija sa novom vladom "ima jednu alternativu - da sluša svet i bagatelno prodaje svoje resurse".

On je rekao da bi Srbija "ako ne sluša", došla u situaciju da ne dobija kredite iz inostranstva, "što bi bilo pogubno zbog visokog spoljnotrgovinskog deficita".

Dekan Fakulteta za ekonomiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << finansije i administraciju Nebojša Savić ocenio je za Betu da su "ključni elementi" za nadoknađivanje izgubljenog vremena - kombinacija mera održavanja visokog privrednog rasta, stabilizacije inflacije i stabilizacije i usklađenosti fiskalne i monetarne politike.

Savić je istakao da ekonomska politika nove vlade mora biti usmerena na ekonomske reforme, sa osnovnim ciljem održavanja visokog nivoa rasta društvenog proizvoda po glavi stanovnika, koji bi obezbedio porast životnog standarda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.