Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija - ukratko...

„Idei“ 70 miliona evra

LONDON - Evropska banka za obnovu i razvoj saopštila je juče da je odobrila kredit od 70 miliona evra trgovinskom lancu „Idea“ u Srbiji za povećanje kapitala kompanije i širenje poslovanja, prenosi Beta. Kredit za „Ideu“, u vlasništvu hrvatskog „Agrokora“, predstavlja prvu investiciju EBRD u trgovinu u Srbiji, navodi se u saopštenju. EBRD će trgovinskom lancu dati 35 miliona evra kredita iz sopstvenih sredstava i još 35 miliona evra kroz zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kredit sa grčkom Alfa bankom. Sektor maloprodaje u Srbiji nedovoljno je razvijen i izdeljen, sa 25 kvadratnih metara prodajnog prostora na 1.000 stanovnika, u poređenju sa 270 kvadratnih metara na isti broj stanovnika, koliko je prosek u Evropskoj uniji, ocenio je kreditor.

Hildegard Gacek, Direktor EBRD u Srbiji, kazala je da je kredit „Idei“ prilika da ta banka podrži regionalni trgovinsko-prehrambeni lanac koji namerava da uvede visoke standarde ponude i usluga u Srbiji.

„Zobnatica“ ponovo na aukciji

BEOGRAD - Poljoprivredno preduzeće i ergela „Zobnatica“ iz Bačke Topole biće po drugi put ponuđeno na aukciji 28. novembra, po početnoj ceni od 169 miliona dinara, najavila je juče Agencije za privatizaciju. Na aukciji za prodaju 62,3 odsto kapitala „Zobnatice“ mogu da učestvuju zainteresovani koji uplate depozit od milion evra, poseduju hotel sa četiri zvezdice i imaju poslovni prihod od najmanje pet miliona evra u 2007. godini, prenosi Beta. Zobnatica je ponovo ponuđena na prodaju pošto ni drugoplasirani na aukciji održanoj 11. aprila ove godine Vladimir Šešlija, koji je ponudio cenu od 1,61 milijarde dinara, nije potpisao kupoprodajni ugovor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.