Izvor: B92, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ej-tek ponudio više od Deripaske

Beograd -- Austrijski konzorcijum Ej-teka i Brikslega ponudio više novca za RTB Bor od ruskog SMR-a biznismena Olega Deripaske.

Kako je objavila Tenderska komisija za prodaju RTB-a, Ej-tek je ponudio 466 miliona dolara, što je za 96 miliona više od ponude SMR-a. Pošto je Agencija za privatizaciju ranije najavila da će ponuđena cena biti isključivo opredeljujuća u izboru kupca sa kojim će početi pregovori, Briksleg se može smatrati novim vlasnikom RTB-a, ukoliko budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovoreni uslovi ugovora.

Agencija za privatizaciju će u roku od mesec saopštiti ko je pobednik tendera a, kako je ranije saopšteno, jedini kriterijum za izbor novog vlasnika RTB-a biće ponuđena cena.

Generalni direktor ruske kompanije SMR Džefri Kauli izjavio je da je razočaran što je konzorcijum Ej-tek (A-Tec) iz Austrije ponudio veću cenu, ali da još postoji mogućnost da SMR postane vlasnik RTB-a.

"Izražavamo sumnju da će Atek moći da zatvori finansijsku konstrukciju koja se odnosi na ukupnu ponudu za RTB, kao što je bio slučaj sa rumunskim Kupromom", rekao je Džefri na konferenciji za novinare.

Opširnije čitajte na ekonomskom portalu B92.biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.