Egzit 08, počinje odbrojavanje

Izvor: B92, 06.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egzit 08, počinje odbrojavanje

Novi Sad -- Osmi Egzit festival će početi u četvrtak na Petrovaradinskoj tvrđavi. I ove godine, slično prošloj, očekuje se da više od polovine posetilaca stigne iz inostranstva.

U toku su poslednje pripreme za ovogodišnji Exit festival, organizatori tvrde da je sve spremno za više stotina hiljada mladih ljudi koji će posetiti festival. Postavljanje infrastrukture na petrovaradinskoj tvrđavi je u završnoj fazi, spisak izvođača je zaključen, a satnica poznata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mogu slobodno da kažem da su sve strukture super ušnirane, Novi Sad je ponovo širokog srca, čeka novi Egzit, očlekuje nas fenomenalan program. Moram da kažem da unutar našeg tima vlada posebno zadovoljstvo zato što smo konačno uspeli sebi da ispunimo neke želje. Mislim da program mnogo više kul, mnogo više diverzifikovan po žanrovima i danima, i mislim da nas stvarno čeka odličan, odličan festival", kaže Bojan Bošković, generalni menadžer Egzita.

Na 25 festivalskih bina nastupiće preko 600 izvođača iz zemlje iz inostranstva. Zvezde ovogodišnjeg Egzita na glavnoj festivalskoj bini biće Pol Veler, Prajmal Skrim, Seks Pistols, Hajvs, Ministri, Manu Čao, Najtviš i drugi.

Na velikoj plesnoj areni pojaviće se Svin Fet, Loren Garnijer, Tiga, Soulvoks, Dip Diš.

Veliki broj stranaca i ove godine posetiće Srbiju tokom trajanja Egzita. Očekuje se da će najbrojniji biti Britanci, a zatim gosti iz zemalja u regionu. Za posetioce koji dolaze van Novog Sada organizovan je i kamp, kapaciteta oko 12.000 ljudi, koji se otvara već sutra, dok sve informacije o putu i smeštaju mogu pronaći na posebnom sajtu Egzit trip.

"Mislim da će poseta otprilike Srbija naspram regiona i Zapada biti oko 50-50 odsto", kaže Bošković.

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvaraju se u četvrtak u 18 časova. Egzit 08 biće zatvoren u ponedeljak u 8 ujutro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.