Izvor: B92, 18.Maj.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Samostalno do blagostanja

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši kaže da se blagostanje i poboljšanje ekonomskih uslova života u Srbiji i Vojvodini može realizovati.

On objašnjava da se to može ostvariti samo ako gradovi i regioni mogu samostalno da upravljaju svojim interesima i finansijama.

Egereši je istakao da uvažavanje lokalne i regionalne samouprave predstavlja najvažniji uslov za razvoj podunavskih zemalja.

"Bez obzira na veliku različitost u stepenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << decentralizovanosti, ekonomskom razvoju i standardu građana podunavskih država, očekivanja od Dunavske strategije se svode na isto, a to je kako kvalitetnije živeti", saopštila je kancelarija Egerešija.

Egereši je naglasio da Dunavska strategija ne sme ostati "slovo na papiru" i da se interes građana mora staviti u fokus ovog evropskog projekta, te da je on jedinstvena šansa za Srbiju da ima aktivnu ulogu u evropskim integracijama kao ravnopravan partner.

Pokrajinski poslanik Tomislav Bogunović istakao je da bi ruralni turizam, koji je bio jedna od tema Biznis foruma, trebalo u Vojvodini da se razvija organizovanjem edukacija u seoskim sredinama koje su spremne da se njime bave.

"Time bi se otvorila nova radna mesta i pokazalo ono što imamo. Bilo da su u pitanju suveniri, poljoprivredni proizvodi ili tradicionalna hrana, činjenica je da u Vojvodini turistička prezentacija nije na zavidnom nivou", rekao je Bogunović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.