EVROPA PRED FINANSIJSKIM KOLAPSOM? Očekuje se porast cena i rekordna nezaposlenost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021, 17:38

EVROPA PRED FINANSIJSKIM KOLAPSOM? Očekuje se porast cena i rekordna nezaposlenost!

U Srbiji četvrtina finansijskih direktora predviđa rast bruto domaćeg proizvoda ove godine između 1,6 i 2,5 odsto.

Njihove kolege u Centralnoj Evropi očekuju rast privrede od svega 0,25 odsto. S druge strane, u celoj regiji većina finansijskih direktora očekuje rast potrošačkih cena. Sa tim se slaže i 63 odsto ispitanih menadžera u Srbiji.

Istraživanje stavova finansijskih direktora u Centralnoj Evropi koje je sprovela revizorsko - konsultantska kuća "Dilojt" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkriva silazni trend u vezi sa izgledima za budućnost.

- Od 2018. godine uočavamo stalno povećanje broja finansijskih direktora koji očekuju rast stope nezaposlenosti - ističu u "Dilojtu".

- I dok je 36 odsto ispitanika očekivalo rast stope nezaposlenosti tokom 2020. godine, ta očekivanja za 2021. godinu sada ima skoro 70 odsto učesnika našeg istraživanja, što je očigledno u vezi sa očekivanim uticajem pandemije kovid-19 na tržište radne snage. Finansijski direktori u Srbiji, 38 odsto njih, su među najoptimističnijim u očekivanju smanjenja stope nezaposlenosti, ali 50 odsto ispitanika u Srbiji smatra da će nezaposlenost rasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.