EVO GDE JE PRODAT NAJSKUPLJI STAN U SRBIJI! Kvadrat koštao preko 10 000 EVRA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 15:49

EVO GDE JE PRODAT NAJSKUPLJI STAN U SRBIJI! Kvadrat koštao preko 10 000 EVRA!

Najskuplji stan u četvrtom kvartalu 2023. prodat je za 1,54 miliona evra na Vračaru.

U Srbiji je u četvrtom kvartalu 2023. najskuplja kuća prodata na Savskom vencu u Beogradu za 1,9 miliona evra, objavio je Republički geodetski zavod.

Takođe, RGZ je naveo, na društvenoj mreži Iks, da je najskuplji stan u istom periodu prodat za 1,54 miliona evra na Vračaru.

Cena po kvadratu najskuplje prodatog stana u četvrtom kvartalu je bila 10.450 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a njegova veličina je 148 metara kvadratnih.

Stanovi u Srbiji u četvrtom tromesečju prošle godine, su u odnosu na isti period 2022. godine, bili skuplji za 5,75 odsto. U poređenju sa trećim tromesečjem 2023. cene stanova u Srbiji su zabeležile rast od 0,83 odsto.

Cene stanova u "novogradnji", odnosno kupovina od investitora, su na nivou Srbije porasle za 5,41%, dok je "starogradnja" imala veći međugodišnji rast koji je iznosio 5,93%.

- Kada se uporedi indeks cena stanova u Srbiji sa indeksima u zemljama Evrope naša zemlja je jedna od retkih koja pokazala veću otpornost prema naglim promenama trenda na tržištu nepokretnosti usled globalnih ekonomskih turbulencija. Prema dostupnim podacima, veći broj država beleži drastičnije usporavanje ili pad tržišta nepokretnosti - kažu u RGZ.

Nakon značajnog porasta broja kupoprodaja u periodu posle pandemije, u 2023. godini se beleži trend smanjenja kupoprodaja stanova u poređenju sa prethodne dve godine. U četvrtom tromesečju 2023. zabeležen je međugodišnji pad od 20,5 odsto.

Ukupna vrednost prometovanih stanova u četvrtom kvartalu 2023. iznosila je 870 miliona evra naspram 1.219 miliona evra u istom periodu 2022. godine.

(Srbija Danas/RT Balkan)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.