Izvor: FXLider.com, 18.Apr.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evro je nastavio silazni trend u odnosu na američki dolar i tokom jučerašnjeg dana nakon što je jedan od zvaničnika Evropske Centralne Banke izjavio da je moguće smanjenje kamatnih stopa ukoliko ekonomski uslovi budu zahtevali politički potez. Član upravnog veća ECB-a Jens Weidmann izjavio je Wall Street Journal-u da postoji mogućnost smanjenja kamatnih stopa ukoliko ekonomski i inflatorni podaci pokazuju da politika monetarnog popuštanja može biti opravdana mada je ipak dodao da je i dosadašnja politika prilično ekspanzivna. Smanjenje izgleda rasta globalne ekonomije od strane MMF-a kao i upozorenje da na je na globalnoj pozornici evropska privreda najugroženija dodatno je opteretio evro. Dolar je sa druge strane osnažio u odnosu na većinu kontra valuta tokom azijskog trgovanja kako su se investitori nakon jučerašnjeg pada cena američkih akcija preorientisali na ulaganje u američku valutu kao sigurniji finansijski instrument.
Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da oscilira tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
SHORT 1.30550 1.30350 1.30100

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 18.4. 2013.

Izvor: FXLider.com, 18.Apr.2013

Evro je nastavio silazni trend u odnosu na američki dolar i tokom jučerašnjeg dana nakon što je jedan od zvaničnika Evropske Centralne Banke izjavio da je moguće smanjenje kamatnih stopa ukoliko ekonomski uslovi budu zahtevali politički potez.Britanska funta je ponovo pala u odnosu na dolar...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.