EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 25.Okt.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evro je tokom prepodneva malo ojačao uglavnom povučen britanskom funtom. Pad poslovne aktivnosti u zoni evra tokom oktobra signalizirao je loš početak četvrtog kvartala tako da će se na oporavak evropske privrede verovatno čekati duže nego što se očekivalo. Ono što najviše zabrinjava je da i privreda Nemačke koja je najjača u Evropi nije uspela da izbegne posledice dužničke krize. Nedavno objavljeni podaci pokazali su pad aktivnosti kako u sektoru proizvodnje tako i u sektoru usluga tako da je i vlada Nemačke smanjile svoje prognoze rasta. Sa druge strane privreda SAD-a u poslednje vreme postiže relativno dobre rezultate. Sastanak FOMC-a samo je potvrdio da je sa Operacijom Twist i nedavnim novim kvantitativnom popuštanjem još uvek rano govoriti o eventualnim daljim koracima u monetarnoj politici.
Tokom dana EUR/USD je oscilirao. Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u fazu prekomerne kupovine dok je RSI oscilira oko pokretnog proseka. Nakon dostizanja gornje Bolindžer trake cena je počela da pada tako da je moguć dalji pad. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
SHORT 1.29910 1.29650 1.29616

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.