EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 24.Feb.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Zemlje kreditori traže 38 konkretnih promena u Grčkom poreskom sistemu, potrošnji i platnoj politici do kraja ovog meseca i dodatne reforme u lokalnoj upravi u naredne dve godine. Promene koje su napisane u tri odvojena memoranduma su cena koju je Grčka prihvatila da plati kako bi dobila drugu tranšu pomoći u iznosu od 130 milijardi evra i izbegla bankrotstvo države. Evropska komisija predvidja da će se Nemačka privreda proširiti za 0.6 pc ove godine čime će ublažiti kontrakcija evropske privrede na 0.3 pc. Ova “blaga recesija” izazvana je smanjenjem privredne aktivnosti zemalja uzdrmanih dužničkom krizom predvodjenih Italijom i Španijom. Nemačka će brzo izaći iz recesije čim se poverenje u privredu povrati a očekivanja su da će već u drugom kvartalu privreda ove zemlje početi sa rastom. Što se tiče Italije i Španije potencijalni rast ukoliko se i desi biće tek krajem godine i to veoma umeren. Evropska komisija prognozira smanjenje privredne aktivnosti u Italiji 1.3 pc a u Španiji 1 pc ove godine. Grčka koja je uspela da postigne dogovor oko pomoći ove nedelje i time potencijalno izbegla bankrotstvo ulazi u petu godinu recesije sa smanjenjem od 4.4 pc.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao. Nakon oscilovanja oko 38.2% Fibonacci nivoa cena je naglo porasla i za sada oscilira ispod linije otpora na 1.33807. Na jednočasovnom grafikonu i MACD ulazi i RSI nalaze se u fazi prekomerne kupovine. Cena je nakon proboja gornje Bolindžer trake počela da oscilira što može da signalizira budući rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.33643 1.33797 1.34136

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Večernja analiza za 24.2.2012

Izvor: FXLider.com, 24.Feb.2012

Finansijske institucije Evrope sledeće nedelje zatražiće od ECB-a 470 milijardi evra trogodišnjih pozajmica. Deo ovog keša verovatno će biti deponovan bar privremeno na tržištu obveznica država članica evro zone čime će podržati italijanske i španske obveznice. Privreda Velike Britanije...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.