EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 29.Mar.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Prema nacrtu izjave napisane za ministre finansija evropske vlade se pripremaju za jednogodišnje povećanje maksimalnog nivoa fonda za pomoć na 940 milijardi evra kako bi kontrolisali dužničku krizu. Pored toga takodje će se dozvoliti da trenutno nekorišćenih 240 milijardi evra budu iskorišćeni do sredine 2013 godine u izuzetnim slučajevima kada ESM nije dovoljan a odluka bude donesena jednoglasno od strane evropskih šefova. Austrija je usvojila paket mera štednje od 28 milijardi evra koji bi trebao da izbalansira budžet do 2016 godine. Mere štednje obuhvataju smanjenje penzionog i budžeta javnih usluga zajedno sa povećanjem poreza. Fitch smatra da će se aktivnost ekonomije evro zone ove godine smanjiti na -0.2 pc tokom 2012 godine. Stabilnost finansijskog tržišta i poboljšanje u potrošačkoj i poslovnoj klimi ostaje bitan činilac rasta u prognoziranom periodu. Fitch očekuje slab oporavak nakon prvobitne kontrakcije.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je bio u porastu. Na jednočasovnom grafikonu MACD ne pokazuje trend dok RSI ima rastući trend. Cena je nakon opscilovanja oko srednje Bolindžer trake počela da raste što može da ukaže na dalji rast. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.33228 1.33440 1.33533

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 29.3.2012

Izvor: FXLider.com, 29.Mar.2012

Prema nacrtu izjave napisane za ministre finansija evropske vlade se pripremaju za jednogodišnje povećanje maksimalnog nivoa fonda za pomoć na 940 milijardi evra kako bi kontrolisali dužničku krizu. Agencija za rejting Fitch smanjila je prognoze rasta za Veliku Britaniju sa 0.7 pc na 0.5 pc...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.