Izvor: B92, 09.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU za razvoj opština u Srbiji

Beograd -- Evropska agencija za rekonstrukciju počela sprovođenje programa za pomoć opštinama u Srbiji u vrednosti od 20 miliona evra.

Program MIASP - program podrške Agenciji za razvoj infrastrukture lokalne samouprave sprovodi više od 10 projekata u opštinama u Srbiji, a u 2007. godini planirana je pomoć za još tri opštine, rekao je danas vođa projekta Kok van Šuten.

Cilj projekta je pomoć lokalnoj samoupravi u razvoju infrastrukture u oblasti vodosnabdevanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpadnih voda, grejanja, izgradnje puteva i rešavanja problema čvrstog otpada.

Prema rečima Šutena, najveći projekti planirani su u Subotici, gde se priprema izgradnja fabrike za pročišćavanje otpadnih voda, kao i u Užicu, gde se priprema izgradnja deponije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.