Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EPS vredi šest milijardi evra"

Beograd -- Generalni direktor EPS-a Vladimir Đorđević smatra da je realna vrednost EPS-a oko šest milijardi evra.

"S višom cenom električne energije, koja bi donosila profit, EPS bi mogao da dostigne i vrednost od osam do 10 milijardi evra", rekao je Đorđević u razgovoru za list Danas.

On je rekao da bi takav EPS bez problema mogao da nađe strateške partnere za svaki projekat.

Energetska budućnost vetrenjače i hidrocentrale

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Specijalizovani sajt Enerdžiobserver objavio je rezultate ankete koja pokazuje da je energetska budućnost Srbije u obnovljivim izvorima energije.

Anketa je pokazala da Srbiji u budućnosti preti ozbiljna energetska kriza i veliki nedostatak električne energije. Da je budućnost Srbije u mini hidrocentralama i energiji vetra i Sunca smatra 31,2 odsto od 1.512 čitalaca tog sajta koji su učestvovali u anketi.

Drugi najvažniji izvor energije su hidrocentrale, za koje se opredelio 24,1 odsto glasača, dok je 21,7 odsto ocenilo da je energetska budućnost Srbije u nuklearnim elektranama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.