EPS traži poskupljenje struje

Izvor: B92, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS traži poskupljenje struje

Beograd -- Upravni odbor Elektroprivrede Srbije ponovo je zatražio da struja poskupi za 5,8 odsto.

Kako je potvrđeno agenciji Beta u toj kompaniji, u zahtevu se traži linearno poskupljenje struje za sve potrošače u Srbiji. Zahtev je poslat ministarstvima finasija, ekonomije i regionalnog razvoja, ministarstvu rudarstva i energetike i ministarstvu rada i socijalne politike.

U Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije agenciji Beta su potvrdili da su dobili zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EPS-a i dodali da će ga poslati Agenciji za energetiku kako bi ona utvrdila njegovu opravdanost.

Agencija za energetiku još uvek zvanično ne odlučuje o opravdanosti poskupljenja struje, već će to moći tek od 1. aprila 2008. godine kada treba da stupi na snagu novi tarifni sistem, kazali su u Ministarstvu energetike.

U ministarstvu su naglasili da će odluku o poskupljenju struje doneti Vlada Srbije, ali nisu precizirali kada će to biti.

Upravni odbor EPS-a u avgustu je predložio da struja u Srbiji poskupi za 6,9 odsto, ali je Agencija za eneregtiku tada preporučila poskupljenje od 4,6 odsto.

Vlada Srbije odložila je tada poskupljenje zbog procene da bi ono moglo izvršiti dodatni pritisak na cene, odnosno da će povećati inflaciju izvan planiranog okvira.

U Srbiji je ove godine već jednom poskupela struja i to 15. maja u proseku za 15 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.