Izvor: B92, 26.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Potrošnja struje raste

Beograd -- Iz EPS-a ne najavljuju redukcije, već samo upozoravaju na manje kvarove na trafo stanicama, koji se blagovremeno otklanjaju.

Potrošnja struje u Srbiji pre nekoliko dana bila je oko 143 da bi danas narasla na 149 miliona kilovat sati, ali pre svega zbog dogrevanja na električnu energiju. Zbog hladnog talasa je potrošnja značajno porasla, a očekuje se i dalji rast njene.

Iz EPS-a ističu da su preduzeli sve mere da iz sopstvenih kapaciteta i uvoza obezbede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovoljno električne energije. Zbog preopterećenja distributivne mreže, u pojedinim gradovima ima kvarova i ispadanja trafo stanica iz pogona, koje EPS nastoji da što više smanji naporom dispečarskih službi.

"EPS još jednom obećava da će obezbediti dovoljno električne energije, da ne planira, niti da ima redukcija, ali da je potrebno da se smanji dogrevanje i grejanje na struju", poručuju iz tog javnog preduzeća.

Tadić rešava problem gasa

Predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se reši problem snabdevanje Srbije gasom i precizirao da je u stalnom kontaktu sa specijalnim izaslanikom ruskog predsednika Georgijem Poltavčenkom.

Tadić je kazao da je pitanje isporuke gasa Srbiji od vitalnog značaja za privredu i građane, i država mora učiniti sve da se isporuka gasa normalizuje.

"Smanjenje dotoka gasa ima negativne posledice na privredu Srbije i dovodi se u pitanje snabdevanje domaćinstva ovim energentom u zimskom periodu", stoji u saopštenju Tadićevog kabineta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.