Izvor: B92, 21.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Bez pregovora sa štrajkačima

Beograd -- Generalni direktor "Elektroprivrede Srbije" kaže da neće pregovarati s delom radnika preduzeća "Georad" iz Kostolca.

"I dalje ostaje opcija da pređu u to izdvojeno preduzeće i da nastave da rade", rekao je Vladimir Đorđević.Đorđević je dodao da će se restrukturiranje nastaviti bez obzira na štrajk. Pedeset i dvoje zaposlenih u Javnom preduzeću Kopovi "Kostolac" već četrvti dan štrajkuje glađu. U štrajk su stupili u znak protesta, odbijajući da pređu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novoosnovano preduzece doo "Georad" i izdvoje se iz EPS-a.

Štrajkači kažu da su geolozi osnovna, a ne pomoćna delatnost i tvrde da su im ponuđena neodgovarajuća radna mesta u EPS-u ili prelazak u novo preduzeće. Nezadovoljni radnici neće prekinuti štrajk sve dok sa njima ne počne da razgovara neko iz Vlade i poslovodstva EPS-a:

"Poslovodstvo EPS i ministri treba da dođu da vide majke, oni moraju da imaju sluha za naše probleme. Radnici zahtevaju da ostanu u osnovnoj delatnosti" kaže Ljubisa Lazić predsednik Sindikata kopova.

Direktor EPS-a tvrdi da niko neće ostati bez posla i nikom neće biti manja plata. Druga garancija koju EPS daje je posao u periodu do četiri godine. I direktor JP Površinski kopovi Kostolac Dragoljub Laković kaže da su radnici potpuno zaštićeni.

Preduzeće Georad je Zakonom o elektroprivredi iz 1992. godine prestalo da bude samostalno i ušlo u sastav EPS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.