EPCG u 2009. prvi put profitabilna

Izvor: B92, 11.Jan.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPCG u 2009. prvi put profitabilna

Podgorica -- U Elektroprivredi Crne Gore prošla godina će ostati upamćena kao prva profitabilna, kaže izvršni direktor kompanije Ranko Vojinović.

On je najavio da će krajnji rezultat biti poznat krajem januara, do kada će popisne komisije završiti posao, i dodao da očekuje da će se dobri proizvodni i finansijski rezultati iz prošle preneti i u ovu godinu, i menadžment će, kako je dodao, učiniti sve da tako bude.

„Međutim, nezahvalno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prognozirati, s obzirom na to da je zahvaljujući odluci Regulatorne agencije za energetiku (RAE) da smanji cene električene energije između deset i 40 odsto, EPCG ponovo neopravdano dovedena u nezavidan položaj tako da ovu godinu počinjemo sa 25 miliona evra minusa", kazao je Vojinović.

Vojinović je saopštio da je dug domaćinstava na kraju prošle godine iznosio oko 90 miliona evra, dok potrošači iz kategorije ostala potrošnja na 0,4 kilovolti (KV) duguju oko 50 miliona evra.

Dug Kombinata aluminijuma (KAP) odnosi se na prvih šest meseci prošle godine i iznosi nešto više od deset miliona evra. Željezara Nikšić za struju duguje 4,2 miliona, a dug Železnice Crne Gore je premašio 1,5 miliona evra.

On je ocenio i da je ugovor sa italijanskom kompanijom A2A o prodaji dela akcija i dokapitalizaciji EPCG, dobar i koristan za obe strane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.