EPCG povećava kapital za 250 mil. €

Izvor: B92, 26.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPCG povećava kapital za 250 mil. €

Podgorica -- Planom realizacije Strategije energetskog razvoja predviđena je dokapitalizacija Elektroprivrede vredna 250 miliona evra.

Čanović je kazao da je razmatrana sigurnost snabdevanja potrošača električnom energijom

Od ranije je poznato da su za dokapitalizaciju zainteresovane Češka energetska zajednica ČEZ i američka banka J. P. Morgan, a država bi zadržala 51 odsto akcija.

Pomoćnik ministra za ekonomski razvoj Miodrag Čanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da su razmotrene i mogućnosti kreditnog zaduženja pljevaljskog Rudnika uglja, za čije vraćanje bi garanciju dala EPCG, a novac bi bio obezbeđen iz dokapitalizacije.

Dvosatnom sastanku kod ministra za ekonomski razvoj Branimira Gvozdenovića su prisustvovali predsednici Odbora direktora EPCG i Rudnika uglja Radomir Milović i Džorđe Džuverović, kao i predsednik SO Pljevlja Filip Vuković.

Čanović je kazao da je razmatrana sigurnost snabdevanja potrošača električnom energijom i unapređenje elektroenergetskog sistema Crne Gore u narednom periodu.

„U skladu sa Strategijom razvoja energetike CG do 2025. godine razmatrane su i dalje aktivnosti na stvaranju uslova za investicije putem privatno-javnog partnerstva u izgradnji drugog bloka TE Pljevlja", navodi Čanović.

Na sastanku sa predstavnicima EPCG, Rudnika uglja i Opštine Pljevlja istaknuti su dobri rezultati u proizvodnji električne energije u poslednjih nekoliko meseci, koji se očekuju i u narednom periodu, i navedeno da će, „zahvaljujući pouzdanom radu elektroenergetskog sistema, građani imati sigurno i kvalitetno snabdevanje strujom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.