ELON MASK VIŠE NIJE DRUGI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: U jednom danu izgubio milijarde dolara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 08:46

ELON MASK VIŠE NIJE DRUGI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: U jednom danu izgubio milijarde dolara!

Elon Mask ove godine izgubio 9,1 milijardu dolara

Vlasnik kompanije Tesla Elon Mask, više nije drugi najbogatiji čovek na svetu te je tako taj tron preuzeo Bernard Arno, šef modne kompanije Luj Viton.

Od ponedeljka je Mask dospio na treće mesto nakon što je izgubio 3,2 milijarde američkih dolara na berzi jer su deonice kompanije Tesla pale za 2,2 posto.

Prema podacima Blumberga, Muskovo bogatstvo je trenutno procenjeno na 160,6 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolara što je za 24 posto manje u odnosu na januar ove godine.

Pad njegovog bogatstva izazvao je pad vrednosti kriptovaluta kojima je Mask poprilično naklonjen, međutim, moglo bi se reći da je i sam uticao na navedene gubitke.

Naime, pad vrednosti bitkoina usledio je nakon što je Mask oštro kritikovao bitkoin zbog sve većeg korištenja fosilnih goriva za njegovo rudarenje i transakcije zbog čega je otkazao mogućnost kupovine Teslinih automobila ovom kriptovalutom.

To be clear, I strongly believe in crypto, but it can’t drive a massive increase in fossil fuel use, especially coal

— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2021

Međutim, Mask nije bio naklonjen ni dodžkoinu za kojeg je u jednom humorističnom šou programu "Saturday Night Live", ovu kriptovalutu nazvao praznom pričom.

Blumberg je takođe objavio da je Maskovo bogatstvo ove godine opalo za oko 9,1 milijardu dolara što se smatra najvećim gubitkom među američkim milijarderima.

S druge strane, vrednost Arna, šefa Luj Vitona koji je sada na Maskovom mestu, dostigla je 161,2 milijarde dolara, a uz to je prodaja luksuznih proizvoda, što je i fokus kompanije, zabeležila rast u Kini i drugim azijskim državama, piše CNBC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.