EKSKLUZIVNO IZ ČIKAGA: Sletanje aviona Er Srbije iz Beograda posle više od tri decenije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 19:16

EKSKLUZIVNO IZ ČIKAGA: Sletanje aviona Er Srbije iz Beograda posle više od tri decenije (VIDEO)

Letovi od Beograda do Međunarodnog aerodroma O’Hare u Čikagu trajaće oko 11 sati i obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote kompanije Er Srbija.

Avion Er Srbije iz Beograda sleteo je u Čikago posle više od tri decenije. Avion je sa aerodroma "Nikola Tesla" poleteo oko 6:50 ovog jutra. U Čikago je stigao posle 10 sati leta, a portal SrbijaDanas vam eksluzivno prikazuje snimak sletanja.

Nova linija nastavak je širenja poslovanja u Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Američkim Državama (SAD), a letovi od Beograda do Čikaga će se do 11. juna obavljati dva puta nedeljno - sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi obavljati tri puta nedeljno - ponedeljkom, sredom i subotom.

Letovi od Beograda do čikaškog Međunarodnog aerodroma O’Hare trajaće oko 11 sati i obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote kompanije Er Srbija.

U nacionalnoj avio-kompaniji smatraju da će nova linija značiti i bolje povezivanje regiona sa Čikagom, trećim najvećim gradom u SAD, iza Njujorka i Los Anđelesa, gde živi veliki broj ljudi poreklom s ovih prostora.

Naveli su da će preko Beograda omogućiti dobre veze između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil prisustvovali su rano jutros zvaničnom ispraćaju prvog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija za Čikago na Aerodromu "Nikola Tesla".

Oni su simbolično presekli crvenu vrpcu, čime je zvanično posle 30 godina ispraćen prvi let za Čikago, a zatim su se ukrcali i prvi putnici.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom istakao da je ovo važan dan za nas, budući da 30 godina nije moglo da se leti iz Srbije za ovaj američki grad.

- Malopre Jirž je rekao, a i Hil, ovo je važan dan za nas. Već 31 godinu ne možete da letite za Čikago. Er Srbija je jedina kompanija iz regiona kojom možete da letite u dva najveća grada SAD. Hvala našim američkim prijateljima koji su nam omogućili najbolje moguće slotove, da našim ljudima obezbedi brz i veoma udoban prevoz. Leti se manje od 10 sati i to je neverovatna ušteda u vremenu kad ne morate da presedate. Čuo sam Hila, ali morao sam malo da odspavam, pa sam propustio Jokićevu igru, najbolju do sad. Pa sad kad se Jokić bude vraćao iz Denvera, ići će preko Čikaga - rekao je Vučić i dodao:

Danas nam je Beograd - Njujork najprofitabilnija linija. Verujemo da će ova linija sa Čikagom biti isto tako uspešna. Ovo povezuje Srbiju i Srbe, našu dijasporu, takođe i onim Srbima iz Kande, srednjem zapadu SAD. Ogroman uspeh za sve nas. Ovo je velika stvar, ovo će nas povezati sa američkim narodom. Naučićemo mnogo jedni o drugima. Viktor Igo je rekao da čovek nije rođen da tegli lance, već da širi krila, zato čestitam Er Srbiji. Ne moramo da idemo u velike gradove, danas možemo da idemo iz našeg Beograda, a i naša zgrada aerodroma koja će se završiti nešto do juna, nešto do kraja godine, nijedan u regionu neće moći da se poredi sa našim. Tek kada sanjate velike snove, možete da uspete, zato smo mi postavili velike ciljeve. 117 miliona evra na računu ima Er Srbija - mi smo danas bolji nego što je JAT bio u Jugoslaviji, a tri puta manji. Hvala vam, američki prijatelji, a putnicima želim prijatan let. Svaki let iz Čikaga nam je popunjen do juna - zaključio je predsednik Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.