EK upozorila Italiju da vodi racionalnu budžetsku politiku

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK upozorila Italiju da vodi racionalnu budžetsku politiku

Evropska komisija upozorila je novu italijansku vladu da vodi racionalnu budžetsku politiku, jer je jedna od zemalja zone evra koje imaju veliki javni dug.

"Evropska komisija se u načelu ne meša u nacionalnu politiku. Međutim, za nas je važno da nova italijanska vlada ima odgovornu budžetsku politiku", izjavio je potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis u intervjuu nemačkom listu Handelsblat.

Prema njegovim rečima, Italija ima najveći javni dug u zoni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << evra posle Grčke.

Stranke Pokret pet zvezdica i Liga, predložile su pravnika Đuzepea Kontea (54), za mandatara za sastav nove italijanske vlade.

U Evropskoj uniji se strahuje da bi nova populistička italijanska vlada svojim programom odbacivanja "stezanja kaiša" i ulaganja u rast privrede i po cenu povećanja ionako ogromnog javnog duga i budžetskog deficita, mogla ozbiljno uzdrmati zonu evra i celu Uniju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Evropska komisija upozorila Italiju da vodi racionalnu budžetsku politiku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2018

Evropska komisije upozorila je danas novu italijansku vladu da vodi racionalnu budžetsku poliitiku jer je jedna od zemalja zone evra koje imaju veliki javni dug. "Evropska komisija se u načelu ne meša u nacionalnu politiku. Medjutim, za nas je važno da nova italijanska vlada ima odgovornu budžetsku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.