EK osjetno povisila procjenu rasta hrvatskog BDP-a, na 2,6%

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK osjetno povisila procjenu rasta hrvatskog BDP-a, na 2,6%

BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu osjetno povećala procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 2,6 posto u odnosu na proljetne projekcije kada je prognozirala rast od 1,8 posto.

"Očekuje se da će ove godine hrvatsko gospodarstvo rasti 2,6 posto na temelju rasta potrošnje, snažnog investicijskog rasta i rekordne turističke sezone", navodi Komisija u jesenskim ekonomskim prognozama.

 Procjenjuje da će se nastaviti i pad stope nezaposlenosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ovoj godini, na 13,4 posto, s lanjskih 16,3 posto.

 Komisija očekuje i pad udjela javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP). Tako bi na kraju ove godine trebao iznositi 85 posto, dok je na kraju prošle godine udio javnog duga u BDP-u iznosio 86,7 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.