Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB počinje temeljnu kontrolu najvećih evropskih banaka

FRANKFURT, 3. februara 2014. (Beta-AP) - Evropska centralna banka (ECB) pokrenula je temeljni proces kontrole najvećih banaka s ciljem da iskorenjivanjem loših banaka oporavi sistem kreditiranja u članicama evrozone.

Prethodni takvi pokušaji drugih službi EU koje su imale manje ovlašćenja, nisu uspeli 2009, 2010. i 2011. godine. Neke banke su prošle simulaciju "stres testova" na papiru, ali im je potom bila potrebna pomoć.

Zajedno s nacionalnim službama i Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << banakrskom upravom (European Banking Authority), ECB će prvo proći kroz hiljade dokumenata 128 najvećih banka u potrazi za skrivenim, problematičnim zajmovima i investicijama.

Posle toga će usledeti "stres testovi" koji kroz simulaciju treba da ustanove kako bi se banke ponašale u slučaju recesije ili krize.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.