EBRD prodao udjel u Atlantic Grupi

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2019, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD prodao udjel u Atlantic Grupi

ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) prodala je u srijedu svih 66.686 dionica Atlantic grupe u blok transakciji na Zagrebačkoj burzi vrijednoj 78 milijuna kuna (10,5 milijuna eura).

EBRD je posjedovao je dva posto dionica. Kupac još nije poznat, a moguće je da je to neki od fondova koju su krupni dioničari kompanije, izvještava danica.hr. Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi drže više od 30 posto Atlantica.

Najveći među njima je društvo za upravljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mirovinskim fondovima Raiffeisen koje posjeduje više od 11 posto dionica. Obvezni mirovinac AZ drži 8,61 posto, Erste plavi 7,29 posto, a PBZ-Croatia osiguranje 2,94 posto.

Većinski vlasnik Atlantic grupe je Emil Tedeschi s udjelom od 50,2 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

EBRD prodao udeo u Atlantik grupi: Još se ne zna ko je kupac 66.686 deonica

Izvor: B92, 10.Okt.2019

Zagreb -- Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) prodala je svih 66.686 deonica Atlantic grupe u blok transakciji na Zagrebačkoj berzi...Vrednost transakcije je 78 miliona kuna (10,5 miliona evra)...EBRD je posedovala dva odsto deonica. Kupac još nije poznat, a moguće je da je to neki od fondova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.