EBRD preko Komercijalne banke investira 30 miliona evra u mala i srednja preduzeća u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD preko Komercijalne banke investira 30 miliona evra u mala i srednja preduzeća u Srbiji

BEOGRAD, Evropska banka za obnovu i razvoj će Komercijalnoj banci, drugoj banci u Srbiji po visini bilansne aktive, odobriti trogodišnji kredit od 30 miliona evra, koji će ona ponuditi svojim klijentima – malim i srednjim preduzećima širom zemlje, sa fokusom na ruralne oblasti i oblasti van Beograda. Ova transakcija će, kako se navodi u saopštenju, omogućiti Komercijalnoj banci da diversifikuje svoju strukturu finansiranja, osigura kontinuiranu likvidnost na tržištu kredita za MSP, unaprijediće >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << investiranje u privatni sektor i osnažiti ekonomski oporavak. Ugovor o kreditu potpisali su u Beogradu prvi potpredsjednik EBRD Fil Benet i predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker. „Mala i srednja preduzeća su jedan od glavnih pokretača privrede u Srbiji, a saradnja EBRD i Komercijalne banke, tržišnog lidera u segmentu kreditiranja ovih klijenata, doprinijeće izgradnji zdravog MSP sektora u zemlji“, izjavio je Benet. Piker je naveo da će taj kredit dati dvostruki podsticaj. „Kao prvo, imamo još snažniji izvor kreditiranja pod povoljnijim uslovima, a kao drugo, jačamo saradnju sa partnerom svjetski priznatog autoriteta, koji je i naš drugi najveći vlasnik. Opredjeljenje EBRD za podršku segmentu MSP, govori da su i naša poslovna opredjeljenja i planovi ispravno usmjereni. I, što je najvažnije, najveću korist od ovog aranžmana imaće krajnji korisnici kredita“. EBRD je do sada uložila 4,2 milijarde evra u različite sektore srpske privrede.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

EBRD preko Komercijalne banke investira 30 miliona evra u mala i srednja preduzeća u Srbiji

Izvor: Beta OMS, 15.Mar.2016

Novac će biti plasiran privatnim preduzećima, uključujući i one u ruralnim oblastima    Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će privatnim preduzetnicima u Srbiji pružiti jaču podršku tako što će malim i srednjim preduzećima (MSP) omogućiti bolji pristup izvorima finansiranja.  EBRD...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.