EBRD o novim inspektorima: Bravo za Vladu Srbije!

Izvor: Mondo, 09.Avg.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD o novim inspektorima: Bravo za Vladu Srbije!

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzana Hargitai pozdravila je danas odluku Vlade Srbije da usvoji trogodišnji akcioni plan zapošljavanja 1.272 mlada inspektora.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Ilustracija

Iz EBRD je istaknuto da je time iskazana odlučnost države da sprovede tu izuzetno važnu reformu do kraja.

"Imajući u vidu značaj promena na sveukupnu privredu Srbije, EBRD snažno podržava Vladu Srbije, i posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u sprovođenju ove reforme i u tome će sigurno nastaviti", kazala je Hargitai.

Stroža bezbednost hrane - zalog za budućnost

"Nemoguće je bilo očekivati da će se dostići očekivani efekti reforme sa postojećim kapacitetima Srbije, koja u poređenju sa Evropskom unijom ima 2,5 puta manje inspektora u odnosu na broj stanovnika i drago nam je da će se to sad izmeniti", rekla je Hargitai, a prenosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Biće kao u EU: Više inspektora, i veće plate

Iz EBRD kažu da je najvažnije za privrednike kojih se reforma direktno tiče da su sve inspekcije sada koordinisane i da su savetodavci onima koji posluju u skladu sa zakonom, kao i da imaju nove mehanizme u borbi protiv sive ekonomije, što EBRD, kako je kazala, snažno podržava.

EBRD pruža finansijsku i stručnu podršku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u koordinaciji inspekcija.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Direktorka EBRD pozdravlja zapošljavanje inspektora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2019

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzana Hargitai pozdravila je danas odluku Vlade Srbije da usvoji Trogodišnji akcioni plan zapošljavanja 1.272 mlada inspektora u inspekcijskim službama i istakla da je time iskazana odlučnost države da sprovede ovu izuzetno važnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.