EBRD kreditira MK Grupu sa 25 miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Feb.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD kreditira MK Grupu sa 25 miliona evra

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da će srpskoj MK Grupi Miodraga Kostića dati ​​dugoročni kredit od 25 miliona evra.

"Kredit se izdvaja grupaciji za podršku razvoju operacija prerade i trgovanja robom u iznosu od 20 miliona evra i za finansiranje određenih kapitalnih izdataka u Srbiji u iznosu od 5 miliona evra", navodi se u saopštenju EBRD-a.

Očekuje se da će ovaj projekat dovesti do povećanja konkurentnosti i performansi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << segmenta prerade i trgovine robe MK Grupe.

EBRD će takođe finansirati kapitalne izdatke za tranziciju na zelenu ekonomiju u iznosu od 4 miliona evra, za koje se očekuje da će rezultirati uštedama emisija stakleničkih plinova na nivou grupe, saopštila je banka.

MK Group, vertikalno integrisani agrobiznis, najveći je proizvođač šećera u Srbiji, a bavi se poljoprivredom, preradom mesa, trgovinom i logistikom.

Grupa je podružnica AEC Agrinvestment Limited, jedne od najvećih korporativnih grupa u Srbiji, koja posluje u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.