EBRD: Rast srpske privrede 2,4%

Izvor: B92, Beta, 23.Jan.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD: Rast srpske privrede 2,4%

London -- Ekonomski rast Srbije u 2010. godini EBRD sada procenjuje na 2,4 odsto, a pošle jeseni je očekivao rast od jednog procenta.

Iduće godine Srbija će, prema oktobarskoj prognozi EBRD, imati rast od 3,2 odsto. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podigla je prognoze ovogodišnjeg privrednog rasta nekih od 30 zemalja regiona koji se proteže od centralne Evrope do centrale Azije, uključujući Srbiju.

EBRD je povećao procene rasta za neke zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u regionu zahvaljujući nešto bržem ekonomskom oporavku od ranije prognoziranog. Međutim, razlike unutar regiona su velike i kreditor osetniji oporavak regiona kao celine očekuje u 2011. godini.

U izveštaju EBRD se navodi da će neke zemlje jugoistočne Evrope imati koristi od rasta cena metala, poput Srbije i Makedonije, ili priliva kapitala nakon nedavnog unapredjenja rejtinga, poput Turske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.