EBRD: Popravljaćemo imidž Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD: Popravljaćemo imidž Srbije

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj poručili su danas da će raditi zajedno sa Srbijom kako bi se imidž zemlje u svetu popravio i kako bi privukli još stranih investicija, dok iz NBS uzvraćaju da čine sve da investiranje u bilo koju oblast bude predvidivo.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković istakla je da je centralna banka učinila sve što je u njenoj nadležnosti da investiranje u bilo koju oblast bude predvidivo i isplativo.

"NBS stvara stabilne uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za investiranje držeći inflaciju pod kontrolom i relativnu stabilnost kursa. Stabilan kurs u visoko evroizovanoj ekonomiji ima mnogo veći značaj", objasnila je i dodala da je Srbija u prethodnoj godini, uprkos okolnostima ostvarila rast od 0,8 odsto.

Direktor kancelarije EBRD u Srbiji Danijel Berg rekao je, na predstavljanju Izveštaja o tranziciji EBRD koja je održana u prostorijama NBS, da je fer, otvoreno i predvidivo pravno i finansijsko okruženje najbolje za bilo kakav tip investicija koje bi došle.

Zato je, kako je istakao, ta banka spremna da radi sa vlastima u Srbiji na popravljanju imidža zemlje.

Jedan od direktora u EBRD-u Piter Brajd ukazao je da je pozitivan signal bio što je američki investicioni fond KKR investirao u Srbiji, te je uložio u SBB.

"To je dobar signal, a i mo smo odlučili s njima da investiramo u tu kompaniju", rekao je Brajd.

On je rekao da bi, investitorima koji nisu navikli na Srbiju, trebalo objasniti šta je ta zemlja.

"Mi ćemo igrati tu ulogu koliko god da je potrebno, a nadam se da neće biti potrebna dugo", dodao je Brajd.

Njegov kolega Piter Tabak primetio je da se imidž Srbije već popravlja, da su investitori mnogo više zainresovani da ulažu nego ranije.

"Jasno je da je Srbija na pravom putu da privuče više investicija", konstatovao je on dodajući da je tome doprinelo popravljanje makroekonomske stavilnosti, kao i druge reforme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: Da investiranje bude predvidivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je centralna banka učinila sve što je u njenoj nadležnosti, i da će tako i nastaviti, kako bi investiranje u bilo koju oblast bilo predvidljivo i isplativo..."NBS stvara stabilne uslove za investiranje držeći inflaciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"KKR uložio u SBB - dobar signal, i mi ćemo"

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Beograd -- Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj poručili su da će raditi sa Srbijom kako bi se imidž zemlje u svetu popravio kako bi privukli još investicija...Iz Narodne banke Srbije su uzvratili da čine sve da investiranje u bilo koju oblast bude predvidivo...Guverner NBS Jorgovanka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.