EAEU je snažan faktor stabilnosti u vremenima turbulencija — Lukašenko

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2023, 03:57

EAEU je snažan faktor stabilnosti u vremenima turbulencija — Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su evroazijske integracije moćan faktor ekonomskog rasta i stabilnosti u vreme turbulencija, saopštila je u ponedeljak pres služba beloruskog lidera.
„Tokom aktuelnog perioda akutnih geopolitičkih i ekonomskih turbulencija, posvećenost evroazijskoj integraciji je snažan faktor održivosti, ekonomskog rasta i socijalne stabilnosti“, izjavio je Lukašenko na Dan Evroazijske ekonomske unije. On je izrazio optimizam da će zemlje EAEU zajedničkim naporima i aktivnostima u duhu savezništva i solidarnosti uspeti da u potpunosti ostvare potencijal organizacije. Prema Lukašenku, odluka o stvaranju EAEU 2014. godine bila je prekretnica za zemlje članice. „Danas sa sigurnošću možemo da kažemo da je Unija uspešno prošla fazu formiranja da bi postala značajna međunarodna organizacija, čiji autoritet na globalnoj areni stalno raste“, dodao je on.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.