Džombić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

Izvor: Capital.ba, 27.Okt.2023, 12:43

Džombić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

BANJALUKA – Okružni sud u Banjaluci oslobodio je bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića optužbi za zloupotrebu položaja i ovlašćenja prilikom odobravanja kredita zvorničkoj „Energoliniji“. Foto: Capital.ba Izričući presudu sudija Dragan Uletilović danas je rekao da nije postojao umišljaj i namjera optuženog te da je postupao u najboljoj namjeri. „Ovdje nema individualne odgovornosti, postojali su svi uslovi da se kredit odobri, a on je jednim dijelom i vraćen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << „Alumina” kao jemac ga može vratiti i za to je sposobna“, kazao je on. Rekao je da su i demantovane tvrdnje da je Džombić vršio pritisak na direktora IRB-a da se kredit Energolimiji odobri. Džombića je Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske teretilo da je ovom preduzeću kao predsjednik velikog kreditnog odbora Investiciono – razvojne banke Republike Srpske pomogao da dobije kredit od 19,4 miliona maraka iako je bio svjestan da ono nije kreditno sposobno te da neće moći vraćati dug. Na taj način je, kako se navodilo u optužnici, Investiciono-razvojnoj banci RS nanesena šteta, a “Energoliniji” Zvornik pribavljena imovinska korist. CAPITAL: D. T. Чланак Džombić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Džombić, bivši premijer RS, oslobođen (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2023

BANJALUKA – Bivši premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić u banjalučkom Okružnom sudu oslobođen je optužbe da je zloupotrijebio položaj pri dodjeli kredita Investiciono-razvojne banke RS (IRB RS) od 19,4 miliona maraka firmi "Energoliniji".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bubić: Džombić pretrpio veliku štetu bez obzira što je oslobođen

Izvor: Capital.ba, 27.Okt.2023

BANJALUKA – Zoran Bubić advokat Aleksandra Džombića kazao je da je presuda njegovom branjeniku očekivana. FOTO: BIRN Rekao je da je optuženi pretrpio ogromnu štetu bez obizira na to što je oslobođen. “On je doktor ekonomskih nauka i na čelu je firme koja vrši vrlo složene revizije čije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.