Džek Ma danas odlazi sa čela Alibabe: Odsad će se baviti drugim poslom

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džek Ma danas odlazi sa čela Alibabe: Odsad će se baviti drugim poslom

Hangdžou -- Milijarder Džek Ma, koji je uveo e-trgovinu u Kinu, zvanično se danas povlači sa mesta izvršnog predsednika Alibabe.

On s tog mesta odlazi nakon što je dve decenije proveo stvarajući biznis vredan 460 milijardi dolara.

Kako je ranije najavio, u potpunosti će se posvetiti filantropiji, a na mestu izvršnog predsednika zameniće ga dosadašnji izvršni direktor Alibabe Danijel Čang.

Ma će svoj odlazak u penziju obeležiti velikom proslavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u gradu Hangdžou, sedištu firme.

Ma je 2014. godine osnovao Džek Ma fondaciju, a kao inspiraciju za dobrotvorne poduhvate naveo je fondaciju Bil i Melinda Gejts.

U septembru prošle godine je rekao da pre nego što napuni 70 godina želi da se bavi drugim stvarima, uključujući obrazovanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.