Džef Bezos prodao akcije Amazona za oko 2 milijarde dolara

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 11:26

Džef Bezos prodao akcije Amazona za oko 2 milijarde dolara

Osnivač Amazona Džef Bezos prodao je oko 12 miliona deonica kompanije u oblaku za oko dve milijarde dolara.

Ovo se navodi u podnesku kompanije u petak, ubrzo nakon što je iznet plan za prodaju svojih akcija tokom sledeće godine.

Prodaja je obavljena u sredu i četvrtak, navodi se u poslednjem godišnjem izveštaju kompanije, prenosi Rojters.

Prošle nedelje, Amazon je saopštio da će Bezos prodati do 50 miliona akcija u kompaniji. Plan prodaje, koji podleže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << određenim uslovima, usvojen je 8. novembra 2023. i biće završen do 31. januara 2025. godine, dodaje se u dokumentima kompanije.

Bezos, koji se povukao sa mesta izvršnog direktora kompanije i preuzeo funkciju izvršnog predsednika 2021. godine, osnovao je Amazon kao prodavac knjiga 1994. godine.

On je trenutno druga najbogatija osoba na svetu sa neto vrednošću od 200 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.