Džang: Prespektiva Srbije dobra, strukturne reforme napreduju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džang: Prespektiva Srbije dobra, strukturne reforme napreduju

Tao Džang, zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ocenio je danas da strukturne reforme u našoj zemlji napreduju i da Srbija ima dobru perspektivu.

"Sa zadovoljstvom primećujem da su ekonomski rezultati Srbije i dalje dobri i da se uslovi na tržištu rada i dalje poboljšavaju. Što se tiče narednog perioda, strukturne reforme napreduju i perspektiva je dobra. Ipak, put ka višem životnom standardu nije bez izazova i potrebni su dodatni napori da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se pojača potencijal za rast Srbije", naveo je Džang u izjavi za medije na kraju dvodnevne posete Srbiji..

Bilo je, kaže, veliko zadovoljstvo posetiti Srbiju prvi put.

"Poseta je bila izuzetno korisna i informativna, i zahvalan sam na toplom gostoprimstvu srpskih vlasti. Pored sastanaka sa premijerkom, ministrima finansija i energetike, guvernerkom centralne banke i drugim zvaničnicima, imao sam priliku i da obiđem jedan od najećih vetroparkova u Srbiji. Njegova izgradnja pokazuje privrženost Srbije promovisanju zelene energije i borbi protiv klimatskih promena", ističe DŽang.

Visoki zvaničnik Fonda je poručio na kraju da je MMF spreman da nastavi uspešnu saradnju sa srpskim vlastima, i da se raduju što će imati priliku da im pomognu u pripremi i sprovođenju narednih koraka reformskog programa.

DŽang je boravio u poseti Srbiju od 20. do 22. novembra, tokom koje se susreo sa premijerkom Anom Brnabić, guvernerom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, ministrom finansija Sinišom Malim i ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.

Razgovori su bili usredsređeni na nedavna ekonomska kretanja u Srbiji i ključne strateške izazove koji se očekuju u narednom periodu, podseća se u saopštenju Kancelarije MMF u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.