Dvoje dece na Institutu za majku i dete, jedno ima teške posledice korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 09:55

Dvoje dece na Institutu za majku i dete, jedno ima teške posledice korone

Doktor Vladislav Vukomanović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta izjavio je danas da se u toj ustanovi od koronavirusa leče dva deteta i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Vukomanović je za RTS rekao da je jedna od najtežih posledica koronavirusa multisistemski inflamatorni sistem.

"Jedan od pacijenata ima veoma tešku posledicu, to je hemopareza ili šlog, oduzetost leve strane tela i to je najteža neurološka komplikacija koju smo imali", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je Vukomanović.

On je dodao da je pacijent imao i miokarditis, ali da se njegovo stanje popravlja.

Prema rečima Vukomanovića, broj pregleda dece u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta se smanjuje, i to je, kako je istakao, izuzetno dobra vest.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukomanović: U Institutu za majku i dete na lečenju dvoje dece zaraženo koronom

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2021

Doktor na Institutu za majku i dete Vladislav Vukomanović izjavio je da se u ambulanti te ustanove smanjuje broj pregleda dece inficirane koronavirusom i da je trenutno na lečenju u toj bolnici dvoje dece, čije je zdravstvno stanje stabilno.

Nastavak na N1 televizija...

Dvoje dece na Institutu za majku i dete, jedno sa TEŠKIM POSLEDICAMA KORONE

Izvor: OkRadio.rs, 10.Maj.2021

Doktor na Institutu za majku i dete Vladislav Vukomanović izjavio je da se u ambulanti te ustanove smanjuje broj pregleda dece inficirane koronavirusom i da je trenutno na lečenju u toj bolnici dvoje dece, čije je zdravstvno stanje stabilno. Vukomanović je za RTS rekao da je jedna od najtežih posledica...

Nastavak na OkRadio.rs...

DETE DOŽIVELO ŠLOG POSLE KORONE! Dr Olivera Ostojić za Kurir kako možemo ZAŠTITITI DECU

Izvor: Kurir, 11.Maj.2021, 00:57

Dete na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta doživelo šlog posle koronavirusa. Dr Olivera Ostojić rekla je za Kurir da deca tri meseca nakon prelezanog virusa moraju biti neaktivna i da urade dodatne preglede da ne bi došlo do ozbiljnijih posledica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.