Poljaci ne uspevaju ništa da uštede

Izvor: S media, 28.Feb.2011, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci ne uspevaju ništa da uštede

Čitave dve trećine Poljaka ne uspevaju da od svojih redovnih primanja uštede ništa a eventualne uštede su najčešće do 250 do 1.000 evra za godinu dana.

Čak 66 odsto Poljaka nije uspelo prošle godine ništa da uštedi, pokazala je nova anketa agencije GfK Polonija za današnju Žečpospolitu.

Do 250 evra uspelo je da uštedi devet odsto Poljaka, jedna petina stekla je 2010. godine uštedjevinu izmedju 250 i 1.000 evra, a dva odsto više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 1.000 evra.

Dinarska štednja isplativija od devizne

Medju onima koji štede za crne dane preovladjuju muškarci i postotak Poljaka koji su uspeli da uštede dostigao je 32 odsto, dok je to uspelo svega 24 odsto Poljakinja.

"Ti brojevi najbolje pokazuju da smo društvo koje tek stiče a pred nama je još dalek put da sustignemo bogate susede. Ali neki procesi ne mogu da se ubrzaju", kazao je poljskom listu sociolog Andžej Rihard.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljaci ne uspjevaju ništa da uštede

Izvor: Capital.ba, 28.Feb.2011

VARŠAVA, Čitave dvije trećine Poljaka ne uspjeva da od svojih redovnih primanja uštedi ništa, a eventualne uštede su najčešće do 250 do 1.000 evra za godinu dana. Čak 66 odsto Poljaka nije uspjelo prošle godine ništa da uštedi, pokazala je nova anketa agencije GfK Polonija za današnju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.