Izvor: B92, 31.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve licence za fiksnu telefoniju

Beograd -- RATEL je objavio oglas za izdavanje licence za fiksnu telefoniju zasnovanu CDMA tehnologiji, odnosno na fiksnom bežičnom pristupu telekomunikacionoj mreži.

Licenca sa nacionalnom pokrivenošću se izdaje na period od 10 godina, a očekuje se da će novi operateri u fiksnoj telefoniji zbog jeftinije tehnologije usluge fiksnog telefona ponuditi građanima koji žive u ruralnim sredinama.

Prijava za učešće u javnom nadmetanju za izdavanje licence >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podnosi se od 6. do 8. aprila RATEL-u, dok je rok za ponude 15. maj, pri čemu ponuđači treba da uplate i depozit od 10.000 evra na račun RATEL-a.

Ukoliko RATEL-u pristignu najmanje tri kvalifikane ponude, odluka o izboru najpovoljnije ponude biće doneta na aukciji, pri čemu najmanji početni iznos ne može biti manji od 500.000 evra.

Najpovoljniju ponudu ili pobednike na javnoj aukciji RATEL će proglasiti do 8. juna, a licencu će izdati u roku od osam dana od dana uplate celokupnog iznosa jednokratne naknade na račun budžeta Srbije.

Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju preduzeća registrovana za obavljanje telekomunikacione delatnosti, ali i kompanije koje nameravaju da se bave telekomunikacionom delatnošću uz uplatu depozit od milion evra i prilaganje neopozive prvoklasne bankarske garancije naplative na prvi poziv na iznos od milion evra.

Propisima oglasa određeno je da kompanija koja konkuriše može dobiti samo jednu licencu, i da ne sme biti povezana vlasničkim pravima sa drugim kompanijama koje učestvuju na konkursu.

Inače, u RATEL-u najavaljuju da će u toku ove godine biti raspisan i tender za novog operatera u fiksnoj telefoniji nezavisno od tehnologije, što će dovesti do prave demonopolizacije tržišta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RATEL objavio oglas za dve licence za fiksnu telefoniju

Izvor: Blic, 31.Mar.2009

Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) objavila je danas javni oglas za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje dve licence za fiksni bežični pristup za javnu telekomunikacionu mrežu i govorne usluge, prenos paketa podataka i istovremen prenos govora i podataka. ..Licenca se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.